Ändra inställning – ändra vad som är möjligt

Vi har gått från "The race is lost" till "Vi kan bli vinnare" förklarade man från InnoEnergy. Det är en väsentligt ändrad inställning som möjliggör helt andra resultat.

Som coacher ser Johanna och jag detta rätt ofta. "Det är över" betyder inte nödvändigtvis att allt är slut. Något är slut. Känslan är sann. Men förutsättningar ändras när man säger hur man känner att något är. Paradoxalt nog öppnar det för att sluta tänka som man tänkt. Och man behöver inte vara bäst för att "bli en vinnare".

Vill du hålla fast vid gamla tankar som gör saker omöjliga? Troligtvis inte när du får hjälp att se att det bygger på felaktiga antaganden om omöjlighet och begränsningar. Välkommen till To Be for Real. 

Idag var det inspirerande att höra om visionen om en batterifabrik gick från: "Det är ingen vits att vi ens försöker - vi hinner ändå aldrig ikapp Asien" till " Det är klart att Europa kan lyckas." Jag hade inte förstått förut att Northvolt inte är Skellefteås eller Sveriges stora projekt utan Europas stora projekt. Härligt med vidgade perspektiv. Tack för ett ovanligt bra morgonmöte i Skellefteå idag.

Ändra inställning – ändra vad som är möjligt
Spread the love

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 2 =