Hållbarhet och BizBuz och To Be for Real

Hållbar utveckling var ett återkommande tema under dagens BizBuz. Om vi ska... Nej FÖR att vi ska klara av framtidens alla utmaningar behöver vi veta vilja vi är och vad vi vill och våga leda och själva i den riktning som vi väljer utifrån vår bästa förmåga.

Oavsett hur många olika data vi får för att "underlätta" vårt val är det ändå "magkänslan" som beslut kommer att bero av också i framtiden. Och ju mer komplex vår värld blir desto viktigare blir det att vi tar hand om oss själva och utvecklar förmågan att använda både huvud och kropp för att fatta bra beslut. 

I allmänhet har vi i våra kroppar 97% outnyttjad kapacitet som kan ta hand om våra känslor m m... så att vi t ex kan komma till ett stadium av lugn där vi slipper ifrån stressen av att ha hamnat i överlevnadsmode där fight-flight-freeze-symtom hindrar oss från att komma på smarta lösningar.

Dagens omvärldsspaning visar oss - igen - hur viktigt To Be for Real's arbete är och hur väl det behövs för att vi ska få en hållbar utveckling.

(Bilden kommer från kulturantropologen, trendspanaren och omvärldanalytikern Anna Frankzen Starrins mycket inspirerande föreläsning på #BizBuz på #TheGreathNorthern i Skellefteå 31 januari 2020.)

Hållbarhet och BizBuz och To Be for Real
Spread the love

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 1 =