Motstånd till klockstyrt liv

Befriande klocklöst?

Hur påverkas våra rutiner när vi är omedvetna om tiden? Är du mer eller mindre stressad när du vet eller när du inte vet vad klockan är?

I vårt kök står klockan still sedan några månader. Jag känner ett motstånd mot att byta batteriet. Varför? För att jag gillar att som enda person med armbandsur ha makten över tiden? Gillar att ha mina barn fråga: “Vad är klockan?” Kanske. Men det viktigaste för mig är att jag upplever att utan klockan som styrmedel får morgonrutinerna ta den tid de tar. Det blir lugnare. Tiden räcker till mer.

Vad är mer tidseffektivt för dig? När du gör din uppgift och glömmer bort tiden? Eller när du ständigt tittar på klockan och undrar om du kommer att hinna…

//Karin

Motstånd till klockstyrt liv
Spread the love
Märkt på:                

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett + fjorton =