“Varför mår våra barn inte bra?”

Situationen på jobbet påverkar

Statistik visar hur nära hälften av oss vuxna som arbetar i Sverige lider av stress på jobbet. Rent logiskt påverkar det även hur vi beter oss och hur vi orkar med vårt övriga liv. Rent logiskt inverkar det på hur våra barn har det hemma – och i skolan.

Nylig statistik i ANDT-undersökningen om gymnasieelevers mående visar skrämmande siffror som matchar siffrorna för vuxna på jobbet. Och vi vet att även 17-åringar går in i utbrändhet idag. Ohälsan spåras till arbetssituationen i skolan med hårda krav på elever och lärare, berättar Marcus Melinder, Norrans chefredaktör, 15 september.

Då tänkte jag på hur vi föräldrar inverkar på våra barns liv lika väl som tvärt om. Den insikten ger oss möjligheter att agera för våra barns hälsa och deras prioriteringar och inställning i skolan också genom att ta itu med vår hälsa och våra prioriteringar och inställning till våra jobb. Föregå med gott exempel – lead by example.

För att göra detta behöver vi mod, kraft och ork. Som coacher ser Johanna och jag dagligen hur det vi hjälper till med (att lyssna på oss själva, ta bort tanketrassel och fokusera annorlunda) frigör oerhört mycket kraft. Det möjliggör nya val, nya vanor och nya framtider för individer, företag och familjer.

// Karin

 

 

“Varför mår våra barn inte bra?”
Spread the love
Märkt på:            

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + 3 =