UF-företag med psykisk hälsa som trend

På UF-mässan (Unga företagare) i Skellefteå drogs jag, logiskt nog, till tre företag som arbetar med att främja psykisk hälsa och förebygga motsatsen. 

HealTalk UF (bilden) har en podcast in inbjuder till samtal med både personen i psykisk ohälsa och närstående. Vi konstaterar vilken styrka det är omvandla sina svåra erfarenheter till något som hjälper både en själv och andra i framtiden. 

Speak-Up UF säljer biljetter till en föreläsning om psykisk ohälsa och det tredje förtaget har skapat en kortlek vars utsida föreslår att man släpper pokerfacet och vågar prata om hur man egentligen mår. Denna enkla och geniala idé vann också pris för sin pitch.

Det är lovande för framtiden att även UF-företag intresserar sig för psykisk hälsa. Psykisk ohälsa stod för över 46 % av sjukskrivningarna år 2017.

To Be for Reals dröm är att vi genom vårt arbete med människor och företag hjälper till att förebygga psykisk hälsa så att det blir ett tomt begrepp i framtiden. Och samtidigt lyfter vi företagen till en ny nivå!

UF-företag med psykisk hälsa som trend
Spread the love
Märkt på:                        

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 − fyra =