Varför så varm atmosfär vid stormöte med Engelska Skolan?

Att atmosfären inne i The Great Northerns stora möteslokal i Skellefteå är entusiastisk är inte ovanligt. Men när Engelska Skolan hade ett fullpackat möte med föräldrar och barn var den också varm och innerlig. 

Vad kan skillnaden mellan "vanliga" möten och detta bero på? Att det var andra människor än det brukar vara? Att de var där i egenskap av föräldrar snarare än företagsledare/anställda? Att så många barn (t o m bäbisar) var med? Att det handlade om barnens och familjens framtid i Skellefteå och världen?  

Ska barnen bli kvar i skolan dit man kan dra dem i pulkan? Eller ska färdas över stan och in i en internationell miljö med fokus på artighet, noll-mobbing och studier? Och där de får lära sig att prata på engelska hälften av tiden och tilltala lärare med Mr och Miss? 

Vilka möjligheter öppnar sig inte för den som i unga år blir två- eller fler-språkig? Många som redan pratar andra språk än svenska var där.

Jag tror att engagemanget i och omtanken om barnens framtid skapar skillnaden. Samtidigt önskar jag att alla får känna lika starkt för sig själva, sina jobb och sin framtid. Det är det To Be for Real jobbar för.

Varför så varm atmosfär vid stormöte med Engelska Skolan?
Spread the love

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × fyra =